Följ stjärnskottet Kajsa Roséns världscupresa genom Europa

I sommar kan man följa stjärnskottet Kajsa Rosén under en månads lång resa genom Europa där hon kommer att delta i två världscuptävlingar. På vägen mellan tävlingarna ska hon även utforska den europeiska sportklättringen för att hitta nya utmaningar på klätterklipporna.

Kajsa Rosén blev historisk när hon som 19-åring och första kvinnliga klättrare någonsin satte den 8c-graderade leden ”T-1 Full Equip” on-sight. I sommar har hon siktet inställt mot tävlingar i Chamonix och Briançon i franska alperna. På väg till tävlingarna ska hon vässa formen genom att testa fler europeiska klättringsleder och försöka hinna med att klättra så mycket som möjligt.

– Jag är så peppad på den här resan och att få möjlighet att dela med mig av mitt livs äventyr, både till alla som redan är intresserade, men också för att inspirera fler människor till att ge klättring en chans, säger Kajsa Rosén.

Resan och tävlingarna möjliggörs genom Kajsa Roséns samarbete med The Naia Initiative.

– Det är mitt samarbete med The Naia Initiative som gör den här resan möjlig från första början och det känns väldigt bra att de delar min dröm om att sportklättringen ska få den uppmärksamhet som den förtjänar, säger Kajsa Rosén.

Under hela juli månad framåt tar Kajsa över The Naia Initiatives Instagram-konto där hon kommer posta dagliga uppdateringar från resan med allt ifrån klättringsleder till förberedelser inför världscuptävlingar. Under resan kommer hon även passera klättrarmeckat Frankenjura i Tyskland. Följ hela hennes resa på instagram.se/thenaiainitiative.

Efter sommaren kommer det även släppas en reseguide med fokus på klättring i området baserad på hennes upplevelser och erfarenheter från resan.